Un portal reuneix i permet comparar per primer cop tots els estudis de grau.
Els joves que volen accedir a la universitat i no han decidit encara quins estudis cursar tenen des d'avui una nova eina d'orientació que aplega tota la informació de l'oferta universitària, pública i privada, i que permet per primer cop establir comparacions entre els més de 450 graus que el curs que ve es podran cursar a Catalunya, coincidint amb la completa desaparició de les diplomatures i llicenciatures.
El web www.unportal.cat, que ahir van presentar els seus dos creadors, els periodistes especialitzats en temes educatius Carol Biosca i Jordi Casabella, ofereix informació detallada de cadascun dels estudis, qüestions que van des del preu, el percentatge de crèdits en anglès o l'especialització en l'últim curs fins a el nombre de professors doctors o la taxa de graduació i d'abandonament dels estudis. La radiografia mostra fins a 65 indicadors diferents.
Entre aquests, es recull informació relativa a la inserció i ocupació laboral dels graduats, es mostra quins estudis tenen més sortida, quins professionals troben abans feina i quins cobren més. També hi ha un apartat d'instal·lacions i equipaments associats a cada titulació, incloent un mapa de situació i el transport.
El principal valor d'aquest nou instrument, no obstant, és que és mol intuïtiu i fàcil d’utilitzar. És un portal on, amb llenguatge fàcil i planer, alumnes, pares i professors d’ESO, batxillerat i FP poden consultar tota l'oferta universitària sense haver d'anar a clicar les pàgines web de cadascun dels centres. Els estudiants tenen un ampli ventall d'opcions de cerca i poden fer un rastreig per diferents temàtiques fins a trobar la carrera que millor s'ajusta als seus interessos.
El nou portal, que properament incorporarà informació sobre beques i ajuts (s'està a l'espera que a l’abril el ministeri d'Educació doni a conèixer els nous barems per al proper curs), és d'accés universal i gratuït. El cercador es complementa amb uns botons d'informació addicional sobre la nova selectivitat, el nou màster de secundària, els màsters universitaris, els màsters propis i la formació contínua que oferten les diferents universitats. Una eina imprescindible.
Informació aparguda al diari Avui, el 16-03-2010
i frimada per, Mireia Rourera.
Per més informació també podeu mirar un nou portal de la generalitat: les universitats en xifres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada