dijous, 13 de desembre del 2007

El zoo


Observats o observant?


Sempre que vas al zoològic et fa pensar, en aquest cas l'animal sembla que et demani alguna cosa més que menjar.
"Partim de la base que els estudis etològics han constatat, per una banda, que algunes espècies han desenvolupat una cultura pròpia que anomenem «cultura no humana» -infracultura, subcultura-. I, de l'altra, que la «cultura humana» és essencialment biològica, de la mateixa manera que l'home, en tant que ésser viu, és bàsicament biològic. L'acceptació d'aquestes dues qüestions porta implícita, com a conseqüència immediata, la desmitificació de l'home."
Jordi Sabater Pi i Pere Tobaruela.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

observat i observant

Joan ha dit...

Segur que si es considera la natura l'home queda desmitificat.
Em sembla que els anti-evolucionistes - molt de moda ara als Estats Units - els empiparia bastant llegir afirmacions com les dels dos autors de la cita.
Crec que l'observació dels animals - i més en concret dels monos - desvetllen trets del nostre caràcter que de vegades sabem amagar més, però vaja, en segons quines coses no estem pas tan lluny...

Joan ha dit...

Bon Nadal i Bones Festes als companys/es blocaires (tant si ho celebren els micos com si no...).

Joan ha dit...

Hola Monteis,
Estem a Andorra fent el mico... només hi faltes tu...
Pep, Joan, Gerard

Pep Amargant ha dit...

Els micos i els animals en general espremen tant com poden el seu cervell per sobreviure, com l'home; que, quan n'extreu massa suc, arriba a conclusions que tenen conseqüències depressives. D'aquí l'invent del whisky i altres plaers deshinibidors de la saviesa, als quals tots ens apuntem.
Bon Nadal Lluís

Pep Amargant ha dit...

Perdó, volia dir desinhibidors

Lluís Monteis ha dit...

Bon any a tots.