dimecres, 10 de desembre del 2008

Informe FAO

Almenys 963 milions de persones pateixen fam, 40 milions més que el 2007, segons la FAO
• L'actual crisi econòmica pot portar més gent a la pobresa, adverteix l'organització de l'ONU
Almenys 963 milions de persones a tot el món passen gana, xifra que suposa 40 milions més que el 2007, segons ha informat l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO).
L'organització de l'ONU ha advertit que l'actual crisi econòmica i financera pot conduir encara més gent cap a la fam i la pobresa.
La FAO ha presentat a Roma l'última edició de l'informe L'estat de la inseguretat alimentària al món (Sofi 2008), en què subratlla que, malgrat que els preus dels aliments han tornat a caure als nivells de principis del 2008, la crisi alimentària que pateixen molts països no s'ha resolt.
El 65% de desnodrits, en set països
Segons l'informe, la gran majoria dels desnodrits a tot el món viuen en països en desenvolupament, i el 65% d'ells es concentra en set països: l'Índia, la Xina, la República Democràtica del Congo, Bangla Desh, Indonèsia, el Pakistan i Etiòpia. Per continents, Àsia és el més afectat ja que, segons la FAO, gairebé dos terços dels famolencs hi resideixen, mentre que a l'Àfrica una de cada tres persones pateix de desnutrició crònica.
Notícia apareguda al Periódico.cat