dimarts, 17 de març del 2009

Vídeos sobre Darwin



Capítol introductori de la sèrie que VilaWeb dedica al científic Charles Darwin (1809-1882) en el 200 aniversari del seu naixement. Avui Jaume Bertranpetit, de l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) dóna les claus del pensament del científic.
29/01/2009
3 min 49 seg
http://www.vilaweb.tv/?video=5542&canal=64


Darwin 365: Visions i prejudicis sobre la natura

Segon lliurament de la sèrie Darwin365 dedicada a Charles Darwin en els 200 anys del seu naixement. En aquest capítol Arcadi Navarro (CSIC-UPF) explica com la teoria de l'evolució ha modificat les visions i els prejudicis sobre la natura.
12/02/2009
4 min 19 seg
http://www.vilaweb.tv/?video=5558&canal=64


Darwin i la política

Tercer lliurament de la sèrie Darwin 365. En aquest capítol Ferran Sáez, de la Facultat de Comunicació Blanquerna, ens explica la relació entre Darwin i la política.
16/03/2009
4 min 39 seg

http://www.vilaweb.tv/?video=5592&canal=64

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Video de la teoria de l'evolució:
jo, com molt bé diu aquest home, crec que la natura es ella mateixa, l'hem de deixar fer. Nosaltres fem prejudicis però que en realitat no són reals.
Darwin expressava la natura bonica, tranquila, amb la representació de déu, el nostre creador, però això és fals ja que la natura es crea per ella mateixa.
La natura tampoc ens fa posar normes, sino que convivim amb ella com més bé millor, però tampoc la podem destrosar, perquè sensa la natura pot ser avui dia no estariam aquí.

Bagi bé. Ivette

Anònim ha dit...

aii! perdó
volia dir video de visions i prejudicis de la natura.
Ivette

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

• visions i prejudicis sobre la natura:

Estic d'acord amb el que diu.
Som com som i no pas per la natura. Ella no ens fa canviar, sinó que nosaltres ens adaptem a ella.
La natura, com ens diu en el vídeo, no ens ha de dir com em de configurar les nostres societats, sinó que hi és i nosaltres ja ens hi adaptarem, però no perquè ella ens faci canviar.
Darwin diu que hi ha evolució, és a dir, que no hi ha sempre una mateixa espècie, sinó que em el temps va evolucionant.
El món és com és per l'efecte de l'evolució, per selecció natural, que ens serveix per passar del pas.
La gent creu, pensa que Déu existeix. Darwin ens diu que no hi han proves per confirmar-ho. Té raó, no es pot dir mai res si no en tens proves. Per més que creguis, no afirmis res que no sàpigues segur, sense haver-ho pogut comprovar abans.
El que hem de fer, és entendre bé la natura i encaixar-hi, perquè si ens lliguem amb prejudicis no arribarem en lloc. Així que segons com sens mostri la natura, no hem de creure en alguna cosa que no sabem, sinó que em d’actuar segons el que tenim al voltant i mirar de sostenint-s’hi.
Defenso aquestes teories, ja que ens mostren tota la veritat i s’ha pogut comprovar.


Anna P.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Video de la teoria de l'evolució:
Per primera vegada Darwin va donar una explicació de les causes de l'evolució, és a dir en explica que hi ha una evolució constant en les espècies.
Darwin explica perquè hi ha evolució, i el punt que es podria dir important és l'èxit en la selecció natural.
No hi ha cap causa que faci l'evolució, és a dir que passa per si sola, sense cap motiu extern. També diu que no hi ha cap final per l'evolució, es va evolucionant però no sabem fins on arribarà l'evolució. Actualment s'ha pogut demostrar la teoria de l'evolució per mètodes científics, la genètica,la biologia...
Ara s'està intentant descobrir les bases de l'evolució.

En la meva opinió crec que és bo que actualment es continui investigant sobre la teoria de l'evolució, crec que és interessant torbar la base d'aquesta teoria.


Laia Planas 1er A

Ribó ha dit...

Visions i prejudicis sobre la natura:

Estic d'acord en alguns aspectes amb el que diu aquest senyor; quan diu" el mon és com és per l'efecte de l'evolució", ja que l'evolució ha anat creant el món tal i com és ara, i que gràcies a aquesta, hem anat millorant tan en la manera de fer les coses, com en el aspecte físic. Com que nosaltres, les persones, hem anat evolucionant, l'ho del nostre voltant ha anat cambiant amb nosaltres.
D'altra banda, en el que no hi estic d'acord és quan diu que la natura no ens "efecte", ja que en alguns aspectes si. Per exemple, quan un dia està enobulat, sense claror, una persona en sí està mès apagada i té ganes de fer menys coses; en canvi, quan el dia és assoleiat les persones tenim més entussiasme per fer les coses i estem més contents i positius.
La natura ens efecte de manera inconsient, pero no en tots els aspectes.

Berta Ribó Prat

Anònim ha dit...

Video de la teoria de l'evolució:
com molt be diu aques home la natura no ens obliga a ser de cap manera cadascú es com es i ja està, no serem d'una altre manera perque hi hagi més natura o menys, per dir-ho d'una manera.

Gent pensa que la natura no ens fa mal que no te afctes secundaris, que es perfecte i Darwin diu que aixó es fals.

El món a es com es per l'efecte de l'evolució, no que déu la creat i la fet d'unes maneres o d'unes altres,perque com molt be diu Darwin no s'ha demostrat que déu hi es ningu l'ha vist i ningu sap com es.





Cristina Funes
1r. A Bat.

Anònim ha dit...

Video de visions i de prejudicis de la natura:


Estic molt d'acord amb el que diu el video, de que ens hem de adaptar a la natura perquè ens hi sigui més fàcil viure-hi, i que ella no ens configura del tot, sinó que ens configurem segons les nostres necessitats.
També m'agrada quan desmenteix que el mite que hi ha avui dia, de que les coses naturals són totes beneficioses i que no poden crear cap mena de dany a la natura i a nosaltres.
També és interessant el matís que fa sobre la selecció natural, que hi havia i hi ha persones que creuen que només sobreviuen els més forts i ben adaptats, i els que no es moren, i la realitat no és tan crua, sino que els més ben adaptats viuen millor i els mal adaptats lluiten per ser millors, i per tant es milloren, i ja no viuen tant malament.

El que m'agrada més i crec que s'hauria de fomentar és l'investigació que es fa sobre els criteris de l'evolució i la selecció natural, ja que investigar la teoria creacionista no té cap sentit, ja que no es pot comprovar amb formules empíriques, ja que només es basa amb la fe.

Guillem Móra Carandell

Anònim ha dit...

Visions i Prejudicis sobre la natura:

Jo crec que aquest home, diu una veritat, la natura es com és i no com vosaltres voldriem que fós.
També diu que la naturales es sabia, però es un prejudici, perque la selecció natural fa que ho sembli de sàvia, i només serveix per fer de pas.

Jo crec, que els efectes secundaris, va equivocat, perque en certes ocasions si que hi ha efectes secundaris: comparem un dia de sol amb el nuvol, o quan plou o fa sol etc..

Després, jo estic compeltament d'acord amb aquest senyor, perquè el que hem de fer es encaixar/cooperar amb la natura per viure millor, per aprendre més i ajudar a cuidarla, ja que és el nostre planeta, i no en tenim cap més.

Carles Serrat Pérez

Guillem García ha dit...

M'agrada aquest video sobre Darwin i la política perque parla de les desigualtats socials.


I m'ha sorprès que aquesta desigualtat social en clau racista s'hagi donat més a França que a Alemanya.


I que algunes corrents anarquistes es van fixar en el darwinisme i gent que va veure en la lluita de classe marxistes una forma de seleccio natural.


Un exemple seria:
Tu neixies sent burgès i mories sent burgès.

Anònim ha dit...

video de Darwin i la religió:
Darwin va començar a xocar am la religió quan va començar a veure que tota traducció literal de la Bíblia era erronia, que no creia amb els miracles, cosa que coincidim, que al seus amics pel fet de ser ateus anesin a l'infern... coses amb les que ara un parsona amb un nivell cultural mitg compartiria.

Darwin confesa en la seva autobiografía, que la persona que creu en el creasionisme es per falta de cultura, ja que qualsevol persona que no sigui inculta veu clarament que moltes de les coses que l'esglesia habia fet creure durant tan temps a les persones que no tenin cultura, són totalment manipulades.

sentu enviartu tan tard!!!
vagi beee.

xeen contijoch

Anònim ha dit...

TEORIA DE L'EVOLUCIÓ:



La natura és creada per ella mateixa,Darwin explica perquè hi ha evolució, i una cosa

important que diu és l'èxit en la selecció natural, la natura va evolucionant-se per poder

subsistir davant dels canvis, sense normes ni obligacións.

Per lo tant ja que ens dona la oportunitat de conviure amb ella, hauriem de respectarla i

intentar no destruir-la. Ja que sense ella, nosaltres no podriam seguir vivint.

Acabo defensant la posició de Darwin ja que son fets que és poden comprovar, i no hi han raonaments falços.


Anna Muñoz Naranjo. 1erB BATX.

Anònim ha dit...

Vídeo de la teoria de l'evolució segons Darwin:
Darwin va ser dels primers en donar una explicació de les causes de l’evolució i actualment s’ha demostrat q es cert per mètodes científics.
Crec que la natura hi és i que nosaltres ens em d’adaptar a ella i respectar-la, per això estic d’acord amb el que s’explica en aquest vídeo.
Darwin explica que de mica en mica es va evolucionant al llarg del temps per això no hi haurà sempre la mateixa espècie.
Opino que encara no sabem fins on pot arribar aquesta evolució o “ selecció natural” ni com pot acabar.


Vanesa Palomar
1er B BAT.